Concept tekening Golf 8

Volkswagen Golf 8 concept

De Golf bestaat veertig jaar, en dat heuglijke feit mag van Volkswagen aan niemands neus voorbijgaan. Een 40th Anniversary Edition staat op de rol, waarvan we nu een studiemodel te zien krijgen.

Volkswagen heeft in Peking een concept-car getoond die vooruit blikt op een speciale feestelijke versie van de Golf. Een studiemodel voor een actiemodel zien we niet vaak, maar dit model is te lekker aangekleed om hem over te slaan.

De Edition Concept is bespoten met een nieuwe Magic Morning-lak waardoor de Golf wit lijkt, maar afhankelijk van de kijkhoek een gouden gloed heeft. Het voorproefje staat op nieuw ontworpen ‘Madrid’ 19-inch lichtmetaal, krijgt mat-chromen spiegelkappen mee en heeft het getal 40 op z’n B-stijlen staan.

Vanbinnen heeft Volkswagen meer uurtjes besteed, hier vinden we namelijk een volledig met twee kleuren leer bedekt interieur dat is afgewerkt met speciale stiksels. We zien voor het eerst houtpaneeltjes in een Golf 7 en de middenconsole en andere details zijn versierd met pianolak. Volgende maand is het exact 40 jaar geleden dat de eerste Golf van de band liep. We verwachten het uiteindelijk actiemodel dan ook rond deze tijd op de markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *